Rezervace u WizzAir

Založil(a) před 13 lety rysmen ve fóru Letecké společnosti

Tak to jo potom, ale co tady lidi zminuji, jsou prave ty stredomorske destinace, proto se divim. Ja nemela nikdy odvahu to s nima koupit a to jsme nemeli deti, ted uz vubec. Tak mozna nejaky citybreak Milano nebo tak, ale dovolenou ne.🙄

0 Citovat

Loni jsme řešili, kam jet přes červencové státní svátky. Že ta jižní Morava je nějaká drahá. Tak jsme asi dva týdny před odletem vzali Wizz z Vídně na Santorini. I to ubytování tam bylo srovnatelné, ne-li levnější. Ale to všude v hlavách lidí zuřil covid a bylo to tam ještě poloprázdné.

0 Citovat

letenky jsou v dnesni dobe tou nejmensi polozkou zmen ubytovani bych se nebal pokud nejde vyslovene o vrchol prazdnin  nebo vanoce a podobne auto je ale v soucasnosti problem vsude pujcovny se zbavily aut a ted se snazi u toho zbytku sroubovat ceny co to jde

0 Citovat

Co se týče autopůjčoven, problém může být i v nedostatku aut na prodej.

V současnosti jsou odstavené desítky tisíc aut na odstavných plochách z důvodu nedostatku čipů.

Autopůjčovny dostávají množstevní slevy, proto je pro automobilky lepší prodávat vozy volně na trhu, kde jsou za vyšší ceny.

0 Citovat

Ja mam ted objednane auto - Azory na zari a i kdyz je to celkem brzy, pod 25€/den v zakladnim poj. jsem se nedostala🙄🙏.  S ubytovanim nevim, ale je to pak vybrane, sleduju to prubezne. Nektera zdrazuji s blizicim se terminem, jina ne, jenom jednou se mi stalo, ze zlevnili, pred Covidem.

0 Citovat

Tak jen pro zajímavost - na Azory na týden na konec března mám auto za 90e (rezervováno 5.1.), dnes by to bylo od 3200 Kč, takže žádná hrůza, v září je to skutečně od 6000/týden... asi turisticky profláklé období nebo je to ještě daleko. Ubytování na 2 místech mám celkem za 6500 Kč, taky rezervováno na začátku ledna. V obou případech (auto, ubytko) jsem rušil předchozí (levnější) rezervace a dělal nové, protože se mi změnil termín letu.

0 Citovat

Rentalcars sice v české mutaci zobrazuje ceny v Kč ale prodej vám následně po odeslání platby provede v Eur.

Platba se tak uskuteční v eur a rozdílném kurzu.

Koruna je intervenována ČNB a soustavně devalvuje, proto bude vše do budoucna dražší.

Mám několik objednaných aut a prakticky již nic nejde dolů.

Dříve jsem stornováním a objednáváním levnějších nabídek absolvoval na jednu objednávku v průměru 4 storna.

0 Citovat

@Audit to ne, platila jsem v lednu normalne v Kč a stejná částka se i ztrhla, rezervace drží také v Kč se stejnou částkou. Mozna novinka, ze by…

0 Citovat

@Mirjur mam za 4300,-/tyden 🙄

0 Citovat

to Madre

jedna objednávka z 18.12. částka v korunách

druhá z 01.03. - částka v eur ta se mi odečetla z korunového účtu s kurzem banky

Kdybych to věděl před platbou tak bych platil z eur účtu.

4.jpg
2.jpg

0 Citovat

Ja mam z 26.1.🤷, takze to bude zrejme nejaka novinka z rentalcars, smecko ala Ryanair. Takze bude lepsi si to nchat ztrhnout v Eurech.

Edit: tak koukam, ze tam maji poznamku ted, ze si muzete nabidku zobrazit v jakekoliv mene, ale za pronajem zaplatite v GBP.

0 Citovat

Prípadne by ste mohli dať potom vedieť, či sa niekomu niečo podarilo zmeniť aj na destinácie, ktoré sú mimo zoznam a akou cestou. Díky 

0 Citovat

Chci pozadat o refundaci na zruseny let, ale castka, ktera je uvedena nezahrnuje clenstvi v DiscountClubu, ktere jsem zakoupil pro tuto rezervaci. V dohledne dobe nekolika mesicu ho asi nevyuziju. Je nejaka cesta jak ho take zrusit a pozadat o nahradu? Ma nekdo zkusenost? Dekuji.

0 Citovat

Zkušenost mám. Není cesta...

0 Citovat

Budu potřebovat koupit letenku, nebo dvě, tak to tady pročítám abych se dostala do “víru vášní” ale ať se dívám jak se dívám, pořád mi z toho vychází, ze tahle aerolinka si přednostně testuje, co si může k zákazníkům dovolit. Za starých časů moji rodičové takovým nákupům říkali “zadarmo drahé”. Nechápu jak taková společnost může prosperovat. I když jestli je pravda, že lítají poloprázdná i prázdná letadla jen proto aby lítala, tak jsme tu my lidi asi už dlouho a na špatné adrese.

0 Citovat

z Wizz sa stala splocnost u ktorej si kupujete letenky len-tak, ked nemate co robit. A dufate ze to preletite. Ak nepreletite, nic sa nestane. Ved vraj Madari nejak zle odhadli cenu paliva narozdiel od Ryanair takze tie 10 eurove letenky ich nespasia a radsej rusia. 

0 Citovat

Tonic....Aha, díky za osvětlení situace, to by mne tedy fakt nenapadlo....je to asi jen takový “výukový trenazer” jak se pohybovat na webu při nákupu letenek. Nj, globální ekonomika :-(

0 Citovat

No hlavně mezi Wizzairem a Ryanairem začne být teď trochu propast, protože Ryanair má zabezpečenou cenu paliva z 80% předpokládané potřeby do března 2023, zatímco Wizz v loni rozhodl, že se nebude předzásobovat a bude kupovat palivo za tržní ceny, což znamená, že prostě letenky za 10 euro Wizzair nebude zvládat a proto to radši bude rušit. 

0 Citovat

Idem sa zbavit kreditu, nova linka Abu Dhabi - Mattala (Sri Lanka) ... a urcite pride dalsia "exotika"

2 Citovat

Wizz to je taková Bohemia energy v letecké přepravě. :-)

1 Citovat

No hlavne to nijak nenavazuje, takze predpoklad na zmeny.

0 Citovat

Poradi nekdo jak uplatnit kredit u Wizzu? Pri platbe se mne moznost platby kreditem nenabizi.

kredit.jpg

0 Citovat

Pro použití kreditů musí být majitel účtu jako cestující. Bez něho nejdou použít k platbě kredity.

0 Citovat

Tak pochválim sa ja prvý šťastnou zmenou. VIE-PMI na Veľkú noc spiatočne za 30€ zmenená na VIE-LPA na Veľkú noc. Snáď to nezrušia :-D

0 Citovat

Dominik Krizanovic napsal(a):

Tak pochválim sa ja prvý šťastnou zmenou. VIE-PMI na Veľkú noc spiatočne za 30€ zmenená na VIE-LPA na Veľkú noc. Snáď to nezrušia :-D

Kanary jsou drzak, bud v klidu. Uplne v nejhorsim pripade zrusi Gran Canarii a prebookujes si to na Tenerife..

0